Bekerkraker

23 - 10 - 2017

Op zaterdag 14 oktober heb ik de recreatieve culinaire marathon gelopen, de zgn LandgoedTwenteMarathon. Hierdoor kon ik uiteraard niet fluiten. Geen probleem, eigen keuze. Wat me wel irriteerde was dat ik voor zaterdag 21 oktober ook geen aanstelling had en dus op de reservelijst stond. Uiteindelijk kreeg ik op donderdag 19 oktober een mail van de KNVB met een aanstelling. En wat voor een aanstelling! De koploper van de hoofdklasse zaterdag tegen de nummer 2 van de hoofdklasse zondag.

Aangezien het een zaterdag tegen een zondagclub was, werd de wedstrijd om 17.00 uur gespeeld op een zonovergoten sportpark Bijstervelden in Tilburg. Vooraf in de buisinessruimte toch nog even navragen waar ze de spelerspascontrole het liefst uitgevoerd wilden hebben, je weet het niet hè bij die hoofdklassers. Keurig op tijd stond uiteindelijk iedereen klaar in de catacomben van het stadionnetje. Zoals elke zaterdag leken ook nu lang niet alle foto's op de personen die voor me stonden. Waar normaal veel kale koppen te controleren waren, stonden er nu veel krullen op de foto's. Toch nèt iets leuker.

Na de gebruikelijke plichtplegingen voor de wedstrijd en het schudden van de handen, kon deze topper eindelijk beginnen. De zaterdaghoofdklasser uit Zwolle begon aanvallend en de thuisclub nam de verdedigende stellingen in. Toch kwam de thuisclub, na een uitstekende voordeelregel al zeg ik het zelf, op een 1-0 voorsprong na 11 minuten in de eerste helft. Het tempo bleef hoog, dus iedereen was na 45 minuten wel aan een paar minuten rust toe. Ook na de rust waren het de gasten uit Zwolle die aan bleven dringen en vol op de aanval voetbalden. Hierdoor werd uiteraard in de slotfase van de wedstrijd de nodige ruimte weggegeven. Hierdoor moest de ingevallen rechtsback aan de noodrem trekken en die kreeg dan ook de enige gele kaart in deze van spanning zinderende sportieve wedstrijd. Na ruim 93 minuten eindigde de wedstrijd in een 1-0 eindstand waardoor de thuisclub het in de volgende ronde op mag nemen tegen het Friese Stiens.

Vooraf werd me in de businessruimte gevraagd of ik er wel zin in had. En ik gaf aan dat ik er zeker veel zin in had op deze prachtige dag. Uiteraard vond iedereen dat fijn. Want wat bleek, de meeste scheidsrechters vonden het een verplichting op een dameswedstrijd te moeten fluiten. Blijkbaar waren er per wedstrijd soms wel 3 of 4 scheidsrechters die zich afmeldden als ze dames moeten fluiten. Nou ik kan jullie zeggen dat de wedstrijd SC 't Zand VR1 - Be Quick'28 VR1 één van de leukste wedstrijden van dit seizoen was tot nu toe. En ook al zit damesvoetbal niet in m'n pakket, ik heb er zeker van genoten!