Zomerstop

18 - 06 - 2024

Zomerstop.

Feit is dat het seizoen 2023/2024 voor de meeste scheidsrechters afgelopen is. Het spreekwoordelijke "zwarte" gat is voor de meeste aangebroken, of hebben jullie daar geen last van? Wat moet je nou toch heel de zaterdag doen hoorde ik mijn vriendin deze week nog zeggen. Mochten jullie daar geïnteresseerd in zijn, let dan even goed op. Allereerst is op dit moment het EK voetbal bezig in Duitsland. Waar we tot op heden meer dan aantrekkelijke wedstrijden voorgeschoteld krijgen. Afgelopen zondag won Oranje terecht met 2-1 van Polen. Wout Weghorst zorgde ervoor dat de hoop van de Oranje fans in leven blijft om op 14 juli Europees Kampioen te worden.

Zaterdag 29 juni start ook de grootste wielerwedstrijd van het jaar,namelijk de Tour de France. Na 21 etappes, waaronder 7 bergetappes en 3492 kilometer finishen de topatleten in Nice. Wie wint dit jaar? Jonas Vingegaard of is zijn deelname nog niet zeker? Het is werkelijk zeer bewonderingswaardig als je 5 april je sleutelbeen, meerdere ribben breekt, een klaplong en longkneuzing oploopt je 2 weken later weer op de fiets zit om je voor te bereiden op de Tour de France. Ik sprak een revalidatie arts vorige week en die zei dat kunnen alleen "speciale", Willem.

En dan hebben we nog een prachtig toetje eind Juli / begin Augustus in de vorm van Olympische Spelen. Non - Stop 3 weken topsport op televisie. Atleten die vier jaar lang alles opgeofferd hebben om dan hun allerbeste prestaties neer te zetten.

Schiedsrechters, wat kijk ik uit naar de komende maanden!

Willem Kuijntjes