Anton v/d Diepstraten Koninklijk onderscheiden

26 - 04 - 2023

Op dinsdag 25 april is burgemeester Reinie Melissant-Briene thuis bij Anton van den Diepstraten langsgereden om hem te vertellen dat hij op 26 april door zijne majesteit Koning Willem-Alexander benoemd zou worden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Anton heeft vele jaren vrijwilligerswerk gedaan. De burgemeester gaf aan een bloemlezing te geven, maar het volledige dossier later aan Anton te overhandigen. Zoals wij bij de GSV weten, heeft Anton jaren deel uitgemaakt van de spelregelcommissie waaronder een aantal jaren als voorzitter. Anton heeft jarenlang op het hoogste niveau van het jeugdvoetbal als scheidsrechter geacteerd waarbij hij menig betaald voetbalvereniging heeft mogen fluiten. Verder was hij rapporteur voor de KNVB. Bij SVS’65 heeft Anton vele jaren in het bestuur gezeten, waarvan een groot aantal jaren als voorzitter. Ook heeft hij zich bij SVS’65 ingezet als jeugdleider. Naast de sport zijn er een aantal activiteiten die velen niet kennen van Anton. Zo is hij al meer dan 25 jaar hoofdkoster in de Katholieke Kerk in Gorinchem. Hij is vrijwilliger geweest bij de Zeeverkenners waarbij hij de jeugd leerde zeilen en roeien en was hij vrijwilliger bij GVT De Sprankel.

Na de mooie woorden van de burgemeester werden hem de versierselen opgespeld en zwaaide hij als een kampioen met de bloemen naar het aanwezige publiek in theater Periscoop. Na afloop hebben de aanwezigen op Anton geproost met een glaasje oranjebitter.