Een snelle spelregelstart

07 - 01 - 2020

Op maandag 6 januari 2020 is door Ron en Ben bij VVAC uitleg gegeven over de nieuwe spelregels, de handsbalregels en buitenspel. Namens het bestuur was Johan Luiken aanwezig.

De aanvang was 19.00 uur en er waren ca 50 jeugdspelers, begeleiders, trainers en bestuursleden van VVAC aanwezig, die in de mooie kantine aandachtig de soms saaie, taaie en duidelijke kost tot zich namen.

Door Ron werden de nieuwe spelregels met behulp van beelden uitgelegd met een aantal opfrissers tussendoor over de niet-gewijzigde regels en ook eens ter meer bleek dat de kennis van de aanwezigen soms niet toereikend.

Zelfs bij de aanwezige trainers en bestuursleden kwamen opmerkingen van ”o dat wist ik helemaal niet “ of “ da’s raar als dat het zo is”.

 

Na de pauze werd door Ben de buitenspelmaterie en de nieuwe handsbalregels uitgelegd, ook met behulp van beelden. Bij de buitenspelregel was het toch voor iedereen weer eens helder dat de makkelijkste regel door allerlei toevoegingen bijna niet te goed te handhaven was, met als voorbeeld: “gelijk is geen (strafbaar) buitenspel” wat Ben de opmerking ontlokte: “ ja daar hebben we iedere zaterdag of zondag dus last van”, met een knipoog naar de clubassistenten.

 

De brei van vernieuwde regels bij hands was eigenlijk voor iedereen wel duidelijk, omdat het z.g. aanvallend hands er goed vermeld staat, maar m.b.t. het verdedigende strafbare hands iedereen toch af en toe dacht: “ snap ik het nog”.

Toen de beelden toch de theorie nog eens uitlegde, ging toch hier en daar een lampje branden, zoals dat heet.

 

Om 21.00 werd de avond afgesloten en werden Ron en Ben bedankt voor hun inzet en duidelijk uitleg.