Erelid Melt Haak overleden

29 - 05 - 2023

Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat ons erelid Melt Haak vanmiddag totaal onverwacht is overleden.

Melt werd in 1975 lid van de GSV en is 46 jaar lid geweest. In die tijd heeft hij vele functies bekleed. Zo is hij jaren lang als secretaris aan het bestuur van onze vereniging verbonden geweest. Een secretaris die heel veel werk verzette en waarvoor geen enkele vraag te veel was. In die tijd werd hij samen met Cees Duijzer gezien als het gezicht van de GSV en zo zullen velen hem ook herinneren. Zowel binnen als buiten de GSV waren zij graag gezien.

Melt stond bekend als een persoon waarvoor niets te veel was, op welk vlak dan ook. Zo heeft hij jaren lang samen met zijn vrouw Bep de kantine beheerd naar volle tevredenheid van onze leden. Zelf was hij één van de vaste stamgasten aan de ronde tafel. Ondanks dat hij het als heel normaal beschouwde dat de leden zich inzetten voor hun vereniging was hij zeer vereerd toen hij waardering kreeg in de vorm van het erelidmaatschap van de GSV. Naast deze erkenning zijn hem nog diverse onderscheidingen ten deel gevallen zoals de zilveren en gouden speld van de KNVB en de zilveren scheidsrechter van de COVS. In 2008 ontving hij de zilveren fluit vanwege zijn verdiensten voor de GSV.

Na zijn carrière als scheidsrechter werd hij rapporteur bij de KNVB waar hij ook het hoogste niveau behaalde. Toch had hij ook veel oog voor de beginnende scheidsrechters want die konden altijd een beroep op hem doen wanneer het niet zo lekker ging bij het fluiten van wedstrijden. Melt ging dan graag bij ze kijken op een zaterdag. Iets wat hij ook gisteren nog heeft gedaan.

In Melt verliezen we een markant persoon die zijn hart op zijn tong had en graag gezien was bij vele leden en op vele voetbalvelden. We wensen zijn vrouw Bep alle sterkte in deze moeilijke periode.

Namens het bestuur en leden van de GSV

Ron Collé