Na(de)competitie

11 - 06 - 2019

Het zit erop, de lange brei van Europacupwedstrijden, promotie/degradatiewedstrijden en wedstrijden om des keizers baard.

Ik mocht voor de 2e keer in alle fluitjaren een kampioenswedstrijd van de thuisploeg fluiten: MVV58 - Kerkwijk. Heel apart maar heel leuk om zoiets mee te maken. Alles was tip-top geregeld en ook dus de platte kar na afloop.

Mijn persoonlijke nacompetitietopper was de wedstrijd GoAhead-RKC die analoog was  aan de spanning van Ajax- Spurs: in de laatste minuut van de extra tijd valt het beslissende doelpunt. Wie dit heeft verzonnen, verdient een voetbalOscar voor het beste scenario.

Daarintegen vond ik beide finales tussen 4 Engelse ploegen een anti-climax.

Chelsea was te goed voor Arsenal en Liverpool won in een saaie wedstrijd van een niet te willen verliezen Tottenham. Het enige opwindende was de vrouwelijke streaker. Dan maar op naar het nieuwe seizoen.

Het WK-voetbal voor vrouwen is van start gegaan. Mooi was het dat er 30.000 !!!!toeschouwers waren in Eindhoven. Wie had dat ooit kunnen denken. Ook de toename van meisjes/damesleden bij de voetbalclubs. Eindelijk de erkenning. Ik vond het altijd leuk om dames/meisjes teams te fluiten. Zij hadden en hebben ook recht op scheidsrechters die laten blijken dat de dames serieus genomen worden. 

Op het scheiden van de markt was er  weer eens een bizar incident. 

Enkele "eencellige voetbalsupporters" vonden het nodig vuurwerk af te steken vlakbij de doelman van vv Altena. Het letsel was dusdanig dat men, terecht, niet eens is begonnen. Maar de show must go on dus z.s.m. moet er gespeeld worden.  Ik snap dit dus niet. Volgens mij is de thuisclub verantwoordelijk, dus vertel maar eens wie het waren. Zo niet: niet meer verder spelen en de bezoekers zijn door. Of ben ik te onverbiddelijk......Een boete en reiskosten betalen lijkt mij geen straf.

Na de competitie zijn er dus heel wat kleine en grote spelregelwijzingen per 1 juni van kracht geworden. Mijn persoonlijke tip: Na 41 seizoenen hoef ik niet met de hand boven het hoofd te lopen bij een indirecte vrije schop totdat de bal gespeeld is voor de 2e keer. Poe nou nou, dat is nogal wat. Men kwam erachter dat dat niet lekker liep met een hand boven het hoofd. Wisten we allemaal allang natuurlijk net zoals met 2 handen voordeel aangeven. Liep ook niet lekker.  Maar vergeet vooral niet de wijzigingen bij de handsbal, de scheidsrechtersbal en ingooi.

Als u het gelijk snapt...... 

Prettige vakantie Ben Wirken