Rien van Zijl 40 jaar lid

08 - 08 - 2021

Wegens vakantie kon Rien niet aanwezig zijn op de jaarvergadering daarom werd hij op zaterdag 31 juli j.l. gehuldigd omdat hij 40 jaar lid was van de GSV. Wim Kant sprak Rien toe en haalde aan dat hij meestal komt trainen maar niet als het regent. Veel van onze leden vragen zich af wat hij doet als het tijdens de wedstrijd regent. Gevoetbald heeft hij bij SVW en natuurlijk werden er ook enkele dingen verteld over de scheidsrecter carrière. Van een rapporteur kreeg ik iets over hem bij de wedstrijd Brakel-GVV ‘63. Wat altijd een pittige wedstrijd was ook al in die tijd waar voor de wedstrijd ook de middenstip al was uit gegraven.
Kort voor rust ontstond een opstootje tussen beide elftallen naar aanleiding van een forse overtreding.
Rien ging er met zijn neus bovenop staan en kreeg een flinke duw in zijn rug waardoor hij ter aarde stortte waar hij niets aan deed.
Na afloop vroeg hij wel aan de rapporteur of hij de boosdoener gezien had.
Langs de lijn stond een vrouw die tegen hem riep dat haar man maandag weer moest werken en hij daarop moest letten. Hij ging naar die vrouw toe en vroeg haar "en, wat dacht je van mij?" 
Wel bekend is natuurlijk dat Rien deel uitmaakte van de groep van de ronde tafel in de kantine. Hij dronk graag mee maar een rondje geven gebeurde maar sporadisch.
Dat is nog steeds niet veranderd al is de groep van de ronde tafel er niet meer.
Wel had hij het hoogste woord en werd soms vanaf de kaarttafel tot rust gemaand.
Gelukkig is Trudy er vandaag bij en krijgen misschien nu wel een drankje aangeboden.
Rien we hopen nog lang van je te genieten en op naar de 50 jaar zou ik zeggen.
Hierna spelde Trudy de speld bij hem op wat ze heel voorzichtig deed.

Tot slot wil ik nog zeggen dat ondanks dat het niet zo druk was wel heel gezellig was.

Wim Kant