Trainen

01 - 11 - 2020

Het is weer stil bij de Gorinchemse Scheidsrechters Vereniging (GSV) aan de Kleine Schelluinsekade in Gorinchem. Geen trainingen, geen gezellige nababbel over de wedstrijden van het afgelopen weekend, geen dartpijltjes gooien en niet klaverjassen met collega scheidsrechters.

Wat mij verbaast, is dat ik steeds minder collega scheidsrechters spreek, mail en app. De gezamenlijke interesses die we hebben zijn lamgelegd. Normaliter belde ik collega’s als die (op papier) een spannend potje mochten fluiten of stuurde een plagerig appje als er maandag in de krant stond dat het weer een kaartenfestival geweest was. Door met elkaar in contact te blijven, wist je dan in ieder geval wat er ècht gebeurd was en kon je je collega een hart onder de riem steken en aangeven dat het volgende week vast beter zou gaan.

En om heel eerlijk te zijn, maakt de stilte me bang. Bang dat de wat oudere collega’s na zich van 0 conditie weer terug geknokt hadden naar een enigszins acceptabel niveau het straks, als we in de koude januarimaand (misschien) weer mogen gaan fluiten het niet meer op kunnen brengen om weer de trainingen op te pakken en weer vanaf 0 te moeten beginnen. Gedurende het (trainings)seizoen kan je elkaar oppeppen door aan te geven dat ze weer flink beter geworden zijn. Onze trainers Henk van Hoogdalem, Wim Ippel en Arie Verhoef doen daar echt uitstekend werk in. En ook nu worden er weer trainingsschema’s rondgestuurd naar de leden van de GSV. Maar gedurende deze tweede lockdown in voetballand is het stil, geen aanmoedigingen, geen complimenten, geen irritante opmerkingen om collega’s te prikkelen beter hun best te doen; niets!

Het grote voordeel en daarmee ook het grote nadeel ten opzichte van de eerste lockdown is dat er nu wel gespeeld wordt in de Europese competities en de Champions- en Europa League. Je kruipt veel eerder in je comfortabele stoel om voor de televisie te gaan zitten met een biertje en iets te knagen dan dat je je hardloopschoenen aantrekt en in een lichtgevend hesje met een zaklampje de dijk opgaat om je trainingskilometers te maken in een zacht motregentje.

Ik weet dat jullie me niet als trainingsbeest zien, maar ik ga de knop omzetten om toch een aantal keer per week mijn (nieuwe) hardloopschoenen aan te trekken om mijn conditie op peil te brengen en te houden. App of bel me gerust als je een keer mee wil lopen met me! Ik kijk er naar uit!

Succes, veel plezier en blijf gezond!

Ik mis jullie!

Sjors de Jong
sjors.dejong@outlook.com