CORONA EN JUICHEN BIJ HET VOETBAL

01 - 07 - 2020

Het seizoen 2019-2020 kwam abrupt ten einde door het coronavirus en iedereen had er vrede mee. Want het allerbelangrijkste is toch de gezondheid van ons allen. We mochten niet meer fluiten en trainen was ook ten strengste verboden, het clubhuis was ineens verboden terrein. Natuurlijk kwam dit voor iedereen in de sportwereld hard aan want sporten hoort ook bij gezondheid.

Maar gelukkig gaat het nu weer beter en mag er weer getraind worden, al is het voor op ons vreemde dagen. Er is ook bekendgemaakt dat er weer oefenwedstrijden gespeeld mogen worden en de competitie voor de amateurs kunnen op de geplande datum beginnen. De clubhuizen mogen ook per 1 juli weer open met de gepaste afstand. Dit allemaal als het zo goed blijft gaan met het gevreesde virus.

Voor alles weer open gaat bij de GSV is er hard gewerkt, het gebouw is schoongehouden, Tonny is regelmatig boeken wezen halen om te versturen. Tonny zorgde ook voor koffie voor de ploeg die het onkruid verwijderde. De luiken werden schoongemaakt en uiteraard werd het geregeld dat we toch weer konden trainen op het veld van GKV, wat goed ontvangen werd door de mensen die hier trainen. Eind augustus hopen we weer terecht te kunnen op het nieuwe veld van SVW.

Bij het betaalde voetbal mag er bij het begin van de competitie ook weer beperkt publiek aanwezig zijn. Dit zal voor veel clubs nog een hele puzzel zijn wie wel en niet naar het stadion mag. De supporters mogen niet zingen en juichen, wie heeft dat verzonnen. Je mag wel fluisterend hoera zeggen maar zingen is uit den bozen. Mijn mening is dat dit hetzelfde is als je een hond verbied om te blaffen of een kat verbied om te miauwen, dat lukt ook niet. Dit moet verzonnen zijn door mensen die nog nooit in een stadion geweest zijn en als ze er geweest zaten ze veilig in een skybox opborgen. Natuurlijk ben ik het er mee eens dat we nog voorzichtig moeten zijn maar moeten we dat niet altijd zijn. Ons moeder zei vroeger al: "wees kuis en anders voorzichtig."