Einde in zicht?

01 - 06 - 2020

Vandaag zijn o.a. de terrassen, restaurants en bioscopen open gegaan. Daarnaast moeten volwassenen een mondkapje op als ze met openbaar vervoer gaan. Is dit langzaam het einde van de Corona crisis waar we sinds maart van dit jaar ons in bevinden?

De statistische cijfers geven langzaam een positief beeld al is het natuurlijk nog steeds verschrikkelijk als je een dierbare moet verliezen door deze virus.

Moeten we echt wachten totdat er een vaccin is of moeten we alleen de meest kwetsbare groepen beschermen? Het was logisch dat we de 1e golf geleidelijk moesten laten lopen, zodat de IC’s niet te snel vol raakten. Tot vandaag zijn er totaal bijna 6000 mensen gestorven in Nederland en 46.500 personen positief getest. Ongeveer 150 mensen liggen nu nog op de IC en tijdens de piek was dat 1424 mensen.

Er wordt gesproken over het nieuwe normaal oftewel de 1,5 meter economie. Nou ik hoop op dat het een abnormale situatie is en dat straks weer het oude wordt opgepakt. Niks 1,5 meter economie gewoon naar de kroeg, festival, uitverkoop in volle winkel, verjaardag vieren met meer dan 3 man én weer wedstrijden leiden mét publiek. Want ohw….. wat mis ik onze hobby!! Zal het zo zijn dat je straks een wedstrijd leid zonder publiek, op afstand juichen en geen fysieke contact? Dan gaat al een groot gedeelte van de charme van het spelletje van af. Ik wil me voor een wedstrijd door een volle kantine wringen op zoek naar bestuurskamer, ik wil voor de aftrap iedereen een fijne wedstrijd wensen, ik wil dat fans van beide clubs de wedstrijd kunnen bezoeken, ik wil na afloop in een volle bestuurskamer een biertje kunnen drinken en met diverse mensen de wedstrijd nabespreken. Kan dit gerealiseerd worden vanaf 1 september? Ik betwijfel het en ik ben bang dat alles geleidelijk wordt opgebouwd.

Is dat nodig? En is de huidige aanpak de juiste? Ik weet het niet. Je hoort (te)veel theorieën, maar ik denk dat niemand het juiste antwoord heeft.

Ik verlang, naast onze hobby, naar meer bewegingsvrijheid. Vrienden bezoeken, naar restaurant of pretpark zonder te moeten reserveren, mijn vader in verzorgingstehuis bezoeken, op vakantie gaan, festival bezoeken, spontaan op pad gaan, etc, etc.

Het zijn (voorgoed?) andere tijden en wat we de rest van ons leven niet meer zullen vergeten.

 

Ik hoop dat jullie allemaal gezond blijven en dat we per 1 september weer onze hobby kunnen uitoefenen.

En ik mag aannemen dat de KNVB geen gekke dingen doet qua promotie en degradatie. De vorige 2 columns werd hier ook aan gerefereerd. Je zou zeggen gewoon iedereen opnieuw op 0 beginnen in het nieuwe seizoen, maar helaas zijn ze daar weer heel krom in. Ook is wederom geen nieuws over modernisering van de rapportage, maar wordt er wel over ‘privacy’ gesproken.

Vanuit COVS horen wij hier helaas ook geen nieuws over hoe zij hier in staan.

Maar wellicht staan we over half jaar wel anders voor en wordt alles transparanter én eerlijker als alles weer ‘normaal’ is?

 

Stay safe!

 

Jochem van Akooij