Mathieu van der Poel

01 - 06 - 2022

Met veel plezier heb ik de afgelopen weken verschillende voorjaarsklassiekers gekeken. Waarom vraag jij je zelf af? Nou: omdat Mathieu van der Poel ook wel “Matje” genoemd weer terug was in het peloton na een rugblessure en operatie aan zijn knie. Binnen een paar weken verbaasde hij vriend en vijand met zijn vorm waaronder zijn eigen chirurg die hem geholpen heeft bij zijn knieblessure.

Zijn manier van koersen zorgt al jaren voor fronsende wenkbrauwen bij de “kenners”. Is het verstandig om lange beurten op kop te sleuren, solo’s van 40 kilometer te doen, of extreem lang te wachten om de sprint aan te gaan bijvoorbeeld in de Ronde van Vlaanderen. Moet Mathieu niet meer met zijn hoofd koersen, en minder met zijn hart? Néé! Matthieu moet koersen zoals hij wil, mede door zijn manier van koersen pakte hij de overwinning in de Ronde van Vlaanderen en dat leverde zelfs bij ijskonijn “Matje” een vloedgolf aan emoties op wat ons als kijker dan weer prachtige televisie oplevert.

Matthieu zijn mogelijke valkuil voor de komende jaren is vooral zijn grootse kwaliteit: hij is namelijk een extreme fietsliefhebber, “Matje” luister naar je lichaam als het gaat over welke belasting kan je aan, maar blijf vooral met je hart koersen dan weet ik zeker dat je de mooiste overwinningen pakt. Waarschijnlijk niet de meeste, maar dat nemen we maar voor lief.

Willem Kuijntjes