Souburghse Derby-day!

01 - 04 - 2022

Het wordt op twitter en op de websites van v.v. Alblasserdam en De Alblas groots aangekondigd. Zaterdag 2 april is Souburghse Derby-day!

Nu zou je kunnen denken waarom is dat nou zo belangrijk? Dat zal ik je vertellen. In Alblasserdam hebben ze namelijk ‘buren-ruzie-dag’ omgedraaid in ‘we-gaan-samen-iets-moois-doen-dag’. In plaats van het resultaat van de burenruzie op één te zetten, hebben beide clubs besloten om deze dag in het teken te laten staan van het KWF. Op beide sites en op beide twitteraccounts wordt opgeroepen om er zaterdag een fantastische dag van te maken. Om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Er zullen collectebussen aanwezig zijn en er is een pagina waarop geld gedoneerd kan worden. 2 dagen voor Derby-day staat er inmiddels al meer dan € 700,- aan donaties op. Fantastisch toch?

De thuisclub, v.v. Alblasserdam, stuurde me een mail met het programma van deze middag met het verzoek om hier aan mee te werken als scheidsrechter. Er wordt een minuut stilte gehouden, er wordt geapplaudisseerd er staan jeugdleden met fakkels en voor de wedstrijd wordt er een foto gemaakt van de voormalige kemphanen. Verder zullen beide clubs een lid huldigen.

Tijdens en na de wedstrijd zal het rad draaien, zullen er broodjes hamburger van de gril verkocht worden en een zanger zal er tijdens de derde helft een gezellige boel van maken. En mocht je echt niet zonder voetbal kunnen, dan zal de bal (waarschijnlijk iets later dan half drie) gaan rollen voor een vriendschappelijk potje tussen Alblasserdam en koploper De Alblas.