Trainingskamp Marbella

17 - 01 - 2017

Op het moment dat we aan onze collega scheidsrechters vertellen dat we weer op trainingskamp gaan, beginnen de meesten te lachen als een boer met kiespijn. Trainingskamp wordt er schamper geroepen, een biertje drinken in de zon zul je bedoelen. En uiteraard hebben ze gedeeltelijk gelijk. Want na een fikse inspanning is het goed om in de zon met een drankje bij te komen. Net als bij de voetballers die aan de Costa del Sol verblijven, blijft ook bij scheidsrechters teambuilding een belangrijk onderdeel van het trainingskamp.

Op 4 januari hadden we al vroeg afgesproken in Leerdam. We verzamelden bij onze scheidend voorzitter, Ron Collé. Janette Collé en Irene Hardenbol hebben ons op dit veel te vroege tijdstip naar vliegveld Eindhoven gebracht. Dit jaar zijn we met z’n zessen naar het Zuid-Spaanse Marbella gereisd; Ron Collé en Sjors de Jong zijn inmiddels het meest op trainingskamp geweest in de Spaanse zon. Maar ook Anton van den Diepstraten, Henk van Hoogdalem en Anton Blom kennen inmiddels de omstandigheden waaronder gepresteerd zal moeten worden. De enige debutant dit jaar is ex-bestuurslid van de GSV Nico Hardenbol.

Na een rustige vlucht naar Malaga en een vlotte busreis richting Marbella, zijn we na een wandeling door het zonnige Marbella aangekomen bij ons hotel op een paar minuten wandelen van de kust. Aan de haven ligt onze uitvalsbasis voor de komende week; Hestia Trainingskampen. In deze accommodatie worden letterlijk honderden voetballers van eten, drinken en vermaak voorzien. Jos Langeland en zijn team zorgen ervoor dat de voetballers en hun begeleiding zich zo goed mogelijk kunnen richten op datgene wat een team wilt doen. Voor de één is dat trainen en wedstrijden spelen en voor de ander is dat een voetbalquiz, footgolfen en teambuilding onder het genot van een biertje en een snackje.

Na drie dagen acclimatiseren en de omgeving ontdekken, krijgen we van Jos de planning voor de komende dagen;

MSV’71 - SJC Noordwijk 2  (Nico Hardenbol-Sjors de Jong-Anton vd Diepstraten)
ASWH - GVVV  (Ron Collé-Rob Langeland-Anton Blom)
WNC - Pena los Compadres  (Anton Blom-Rob Langeland-Ron Collé)
vv Rheden - Pablo Picasso  (Sjors de Jong-Nico Hardenbol-Henk van Hoogdalem)
vv Capelle - Malaka CF  (Ron Collé-Sjors de Jong-Anton Blom)
Hillegom - Concordia Wehl  (Sjors de Jong-Anton vd Diepstraten-Nico Hardenbol)
vv Capelle - Hillegon  (Ron Collé-Henk van Hoogdalem-Sjors de Jong)

Om heel eerlijk te zijn, waren we niet heel erg gelukkig met deze planning. Voor twee trio’s zijn er eigenlijk te weinig wedstrijden. Onvoorziene omstandigheden zijn hier de reden van.

De wedstrijden tussen Nederlandse clubs zijn altijd fanatiek maar fair. Als er een Spaanse club als opponent optreedt, dan gaat het er meestal wat heftiger aan toe. De Spanjaarden gaan meestal op vol volume in het Spaans tekeer tegen elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter. Ondanks dat, hebben we allemaal leuke wedstrijden gefloten en gevlagd.

Ook wij als scheidsrechters hebben naast alle inspanningen natuurlijk wat ontspannende activiteiten ondernomen. Zo hebben we een wandeling van zo’n 15 km naar de zeer luxe haven van Marbella gemaakt, de wedstrijd Feyenoord tegen Mainz bezocht en hebben, niet heel erg succevol, meegedaan met een voetbalquiz. Verder hebben we heerlijk gegeten en gedronken in Hestia waar met name Hetty en Ron uitstekend voor ons gezorgd hebben.