Verdraagzaamheid

02 - 02 - 2020

Ik heb dit woord eens opgezocht in de Dikke van Dalen en kom tot de volgende verklaringen:

  • Tolerantie
  • Bereid van anderen veel te verdragen

Als ik dit spiegel aan de voetbal wereld kom ik tot een schrikbarende conclusie. In ons kleine voetbal wereldje is naar mijn idee de tolerantie en verdraagzaamheid soms ver te zoeken. Wij hebben er met z’n allen onze mond altijd vol over, maar dan voornamelijk richting de voetballers in de wedstrijden waar we hebben mogen optreden. We hebben het dan over het feit dat de voetballers altijd commentaar hebben op onze beslissingen. Waarschijnlijk komt dit door gebrek aan spelregelkennis bij de heren voetballers. Maar kan het ook niet komen door onze manier van presenteren in de wedstrijd?

Ik zeg niet dat wij als scheidsrechters altijd weerstand oproepen door onze manier van optreden, maar we mogen af en toe best eens in de spiegel kijken naar ons zelf. Wij zijn gelukkig ook maar mensen en geen robots, dus wij mogen ook fouten maken. Maar laten we nu niet de mening hebben dat wij foutloos zijn. Ik zou willen zeggen laten we ook eens uit onze ivoren toren komen en hand in eigen boezem steken.

Daarnaast hebben wij ook nog een leven naast de velden en de wedstrijden waar wij optreden. Ook in deze wereld moeten wij verdraagzaamheid tonen, en tolerant zijn. Soms is dat niet eenvoudig maar laten we ons realiseren dat wij een kleine club zijn met een aantal zeer enthousiaste vrijwilligers welke hun stinkende best doen om de GSV weer omhoog te brengen. In deze kleine club hebben wij alle leden nodig, maar dan wel met tolerantie en verdraagzaamheid anders gaat de GS een donkere toekomst tegemoet.

Laten we met z’n allen zorgen dat we elkaar respecteren en waarderen voor wat een ieder inbrengt in deze kleine club.

Wim Ippel