Vreugde en Verdriet,.............

05 - 12 - 2017

Vreugde en verdriet,….

 

Het voetbal seizoen is ondertussen nagenoeg halverwege, het is bijna winterstop. We kunnen nu dus voorzichtig beginnen aan het bekijken van de diverse ranglijsten. Dit geldt dan niet alleen voor de voetballers maar ook voor ons als scheidsrechters.

 

Heeft het seizoen, met een mogelijke nieuwe plaatsing in een groep, ons nu gebracht wat we er aan het begin van het seizoen van verwacht hadden? Mogelijk voor een aantal collega’s wel, maar voor anderen zeker niet.

Ik denk hierbij in eerste instantie aan onze collega Teunis Klop welke toch weer vervelende berichten te hoeren kreeg. Daarnaast denk ik ook aan Sjaak de Wild. Pas gepromoveerd en vol goede moed aan het seizoen begonnen, maar nu toch voor een langere periode uitgeschakeld.

Ook denk ik aan Anton Blom, ook vol goede moed begonnen maar helaas definitief afgehaakt als scheidsrechter door een vervelende blessure. En zo zijn er nog enkele andere.

 

Er zijn gelukkig ook positieve berichten te melden. Wat te denken van onze collega Willem Kuijntjes welke het momenteel goed doet als scheidsrechter. Ook te denken valt aan Kristian Versluis welke met goed gevolg de cursus SOIII heeft afgerond.

Zo zie je maar dat vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar liggen. Maar voor de teleurgestelden wil ik zeggen "kop op en volhouden”, en voor de positievelingen “houdt het goede gevoel vast”.

 

Wat voor ons als scheidsrechters geldt, geldt natuurlijk ook voor de clubs. Ik vermoedt dat Feyenoord niet gedacht heeft aan het doemscenario wat zich nu voltrokken heeft met name in de Champions league. Ook de resultaten in de competitie waren niet om over naar huis te schrijven, hoewel het er nu op lijkt dat ze de weg naar boven gevonden hebben.

 

Bij Ajax leek alles aan het begin van het seizoen in de gloria te zijn. Goede inkopen gedaan, en weinig verloren???????? Als je nu naar de resultaten kijkt blijkt het toch allemaal een stuk minder te zijn.

Toch blijft bij een aantal mensen bij Ajax het beeld bestaan dat er nog niets verloren is. Maar als je het spel tegen Twente bekijkt wordt je daar absoluut niet vrolijk van.

 

Bij PSV daarentegen is iedereen in de 7e hemel terwijl het spel met de week minder wordt. Was het in het begin nog sprankelend, nu loopt er steeds meer zand in de machine en gaat het steeds minder soepel. Maar dat PSV kampioen zal worden is bijna wel zeker. Hoewel ik als Ajax fan toch nog voorzichtig blijf hopen op een stuntje.

 

Ik wens u allen heel fijne feestdagen en een gezond en sportief 2018 en laten we vooral niet vergeten dat persoonlijke gezondheid en de gezondheid van onze geliefden veel belangrijker is dan alle  sores in de voetbal wereld.

 

Wim Ippel